DSC_1215

Vinscore fra Decanter

Fascinert av vin tradisjoner på Kreta, reiste vinanmelder Andrew Jefford til middelhavsøyen for å oppleve vin fra greske vindruer. Sitia er en av fire PDO sertifiserte områder på øya, hvor Toplou tilbyr økologiske tørre viner, hvitvin Vilana og Thrapsathiri, og rødvin Liatiko og Mandilari, sistnevnte også som dessert vin.

Høy vinscore, god kvalitet og smak. Her er Andrew Jeffords vinanmeldelse:

Toplou Kloster, Thrapsathiri-Vilana 2015 

En tørr hvitvin utvinnet av to greske vindruer. Dyrkes på en vingård høyt oppe i fjellene på Sitia, fra et unikt avsidesliggende område med et jordsmonn av rød leire. Vi får en fyldigere vin med tettere og saftigere smak, med et hint av vill gress og noter av sommerfrukter. 91.

Toplou Kloster, Liatiko-Mandilari 2013

Druene vokser i et lavere område med steinete skifer jord og mye vind, nøye overvåket av vinsjef Manolis Stafiliakis. Vinen er laget av 80% Liatiko og 20% Mandilari og er en overbevisende, unik og ekstremt tilfredsstillende vin. Italiensk i stilen med en duft av søt eple og sopp. Vinen er nøtteaktig og kjøttfull i smak, med fine taninner og lavt syreinnhold. Rammet inn av sopp, høstblader og søte røde frukter, til tross for at det er en tørrvin. 92

Les hele artikkelen Jeffrey on Monday | Decanter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *